Tjoff blogt

donderdag, november 16, 2006

Indische tomatensoep à la Tjoff

Gisteren een niet-te-versmaden tomatensoep gemaakt. Eigen improvisatie trouwens!
Gelukkig dat jij, lezer, deze geheimen hier kan lezen, desnoods afdrukken.

Hoe maakt ik Indische tomatensoep à la Tjoff?


  • Neem een grote pan/kom en giet er 1 liter water in
  • Voeg een Bouillonblokje toe
  • Breng aan de kook tot het Bouillonblokje gesmolten is
  • Haal het groene steelachtige dingetje uit 6 tomaten en voeg ze toe aan het kokend water
  • Voeg 1 teentje look toe
  • Haal het klokhuis uit een appel en voeg deze toe
  • Verwijder de groene hoed van een aubergine, snij de aubergine in stukken en voeg toe
  • Snij de uiteinden van 2 wortels en voeg toe (=de wortels dienen als natuurlijk bindmiddel om te soep iets dikker te maken, maar ook voor de carotenen die goed zijn voor de huid en de ogen)
  • Nu alles goed mixen
  • Voeg wat zout toe, niet overdrijven hiermee
  • Voorlaatste stap: voeg Indische kruiden toe (Ducros Indisch). Hoeveelheid: 2 à 3 soeplepels

  • Laatste stap: nog eens goed doormixen


Na een paar uur wordt de soep iets dikker en dan smullen maar.
Dit is het resultaat:

Labels: ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]



<< Homepage