Indische tomatensoep à la Tjoff
Gisteren een niet-te-versmaden tomatensoep gemaakt. Eigen improvisatie trouwens!
Gelukkig dat jij, lezer, deze geheimen hier kan lezen, desnoods afdrukken.
Hoe maakt ik Indische tomatensoep à la Tjoff?
Na een paar uur wordt de soep iets dikker en dan smullen maar.
Dit is het resultaat:
Gelukkig dat jij, lezer, deze geheimen hier kan lezen, desnoods afdrukken.
Hoe maakt ik Indische tomatensoep à la Tjoff?
- Neem een grote pan/kom en giet er 1 liter water in
- Voeg een Bouillonblokje toe
- Breng aan de kook tot het Bouillonblokje gesmolten is
- Haal het groene steelachtige dingetje uit 6 tomaten en voeg ze toe aan het kokend water
- Voeg 1 teentje look toe
- Haal het klokhuis uit een appel en voeg deze toe
- Verwijder de groene hoed van een aubergine, snij de aubergine in stukken en voeg toe
- Snij de uiteinden van 2 wortels en voeg toe (=de wortels dienen als natuurlijk bindmiddel om te soep iets dikker te maken, maar ook voor de carotenen die goed zijn voor de huid en de ogen)
- Nu alles goed mixen
- Voeg wat zout toe, niet overdrijven hiermee
- Voorlaatste stap: voeg Indische kruiden toe (Ducros Indisch). Hoeveelheid: 2 à 3 soeplepels
- Laatste stap: nog eens goed doormixen
Na een paar uur wordt de soep iets dikker en dan smullen maar.
Dit is het resultaat:
Labels: gezondheid, soep
0 reacties:
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage