Tjoff blogt

dinsdag, november 14, 2006

kolibrie? Nee, glasvleugelpijlstaart!

In september maakte ik, tijdens m'n jaarlijkse ardennen-uitstap met Dennis, alweer een tussenstop in Bouillon. Toen we daar sfeervol aan 't genieten waren van het meest bruine en tevens gezelligste cafeetje (ze hebben daar zelfs "La Chouffe" van 't vat), nl. "La vieille Ardenne", werd het plots bij de andere terrasgangers stil en moesten wij uiteraard niet onderdoen voor die emotie.
We stonden perplex. Op ongeveer een meter van ons zagen we iets fladderen dat terzelfdertijd haastig nectar uit de bloemetjes zoog. De andere terrasgangers deden ons door "C'est un colibri!" te roepen, ook volgen in die mening.

Nu, enkele maanden later, kan ik fier en met zekerheid zeggen dat dit zeker geen kolibrie was. Kolibries komen namelijk niet voor in Europa, enkel in Noord- en Zuid-Amerika. Het moet wel de glasvleugelpijlstaart geweest zijn. Dit is een dagactieve nachtvlinder met zeer snelle vleugelslag en een lange tong die opgerold kan worden. Ze zuigen daarmee nectar uit de bloemen.
Deze informatie vond ik op de site van de vogelbescherming Nederland.


Hier enkele kiekjes van op het terras aan "La vieille Ardenne":





Het volledige fotoverslag van onze trip kan je terugvinden op het fotoalbum (rechts) of rechtstreeks door hier te klikken.

Labels: , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]



<< Homepage