Brazilië: het traject

Hierboven ziet u een kaartje met daarop het parcours dat we tijdens onze twee weken durende reis naar Brazilië aflegden. Klik erop voor een uitvergrote versie. In totaal hebben we tijdens die twee weken 10 keer op het vliegtuig gezeten wat voor mijn drukgevoelige oren een enorme beproeving was.
Traject:
- 01/04: aankomst in Rio De Janeiro - acclimatisering en wat strandliggen op Copacabana beach (waar ik een zonneslag opliep)
- 03/04: rit van +/- 250 km + bootreis naar Ilha Grande - genieten van de schoonheid van de natuur, 2 dagen ziek zijn door m'n zonneslag, een bezoekje aan de lokale dokter, een lange wandeling doorheen een tropische regenbui
- 05/04: 's avonds aankomst in Rio De Janeiro - dag erna bezoek Cristo Redentor, bezoek favela Rocinha, tramritje door Santa Theresa (historisch centrum van Rio), bezoek aan de Metropolitan Cathedral in Rio (volgens een ontwerp van Oscar Niemeyer)
- 08/04: vlucht naar Foz Do Iguaçu - bezoek watervallen aan de Braziliaanse zijde
- 09/04: rit naar Argentinië - bezoek watervallen aan de Argentijnse zijde
- 10/04: vlucht naar Campo Grande, rit naar Bonito met een huurwagen - relaxen in Bonito, restaurantje, zwembadje
- 11/04: rit naar Miranda (op niet-geasfalteerde weg, lastig zenne) - daar vermoeid en met slechts 1 platte band na ongeveer 4 uren aangekomen
- 12/04: ritje naar de Pantanal - genieten van alle fauna waaronder de capibara; een enorm wijs beest waar sommigen zelfs in zouden willen reïncarneren.
- 13/04: rit naar Campo Grande + vlucht naar Rio
- 14/04: vlucht naar België
De Pantanal was voor mij één van de hoogtepunten. Zoals u hieronder in dit YouTube-filmpje kan zien zijn kaaimannen eigenlijk wel venijnige beesten, vooral als ze door piranha's gelokt worden. Moest je in dat water vallen, dan zou je waarschijnlijk eerst door duizenden piranha's verscheurd worden alvorens zo'n kaaiman zijn tanden in je lijf kan zetten.
Labels: brazilië, fauna, natuur, pantanal, pijn, reizen, zonneslag
2 reacties:
Piranha's vallen enkel gewonde dieren aan, dus eigenlijk zou het scenario net omgekeerd zijn.
Bovendien zijn kaaimannen vlotte kerels, maar je moet niet over de oorlog beginnen.
Door
Anoniem, Op
4/24/2007 11:14 p.m.
de kaaiman-soort die in zuidelijk deel van de pantanal voorkomt is helemaal niet zo agressief en de piranha's die daar voorkomen net zo min. Die van het amazonegebied zijn daarentegen wel erg agressief.
Door
Anoniem, Op
5/09/2008 4:40 p.m.
Een reactie posten
Aanmelden bij Reacties posten [Atom]
<< Homepage