Tjoff blogt

maandag, december 25, 2006

De kerstdagen: eten, eten, eten...maar vooral lekker!

"One of these days", een lekker sfeervol Pink Floyd nummer en tevens een ideaal nummer als achtergrond om dit blogartikeltje te schrijven. De laatste twee dagen waren namelijk one of these christmas days. Eén van die dagen waarop je jezelf gezellig bij familie volpropt, luisterend naar de meest diverse straffe en minder-straffe verhalen.
We schrijven zondagnamiddag 24/12, nog even achteraan in de rij gaan staan bij de bloemist, luisterend naar straffe verhalen over het afscheidsfeest van Gents burgemeester Frank Beke tussen de bloemist en één van Bekes vertrouwelingen. Amusant, dat wel, maar koud, brrrr...deze winter begint de laatste dagen écht winter te worden. Verkleumd en verkrampt geraakte ik na zo'n 3 kwartier uiteindelijk met een druppende neus aan de kassa. (Ik was m'n zakdoek vergeten.)
Gelukkig was m'n vriendin ondertussen naar huis gelopen om m'n keitoffe Happy Birthday-neusdoekjes, die ik voor m'n verjaardag gekregen had van nog zo'n toffe madam, Eva. Je ziet het, ze komen van pas.
's Avonds met m'n vriendin richting ouders gereden. Feestvreugde alom op deze kerstavond. De flessen Veuve Clicquot werden gekraakt, waarna onze magen overvloedig werden gespijsd met warme en koude hapjes. Als opener kregen we champignonsoep voorgeschoteld. Vervolgens volgde het voorgerecht, scampi's met allemaal lekkere dinges, gevolgd door een nog verrukkelijker hoofdgerecht van fazant met spek. Tenslotte kregen we een overheerlijk dessert van bananen- met aarbeien- met kiwimousse voorgeschoteld om dan een uurtje later nog wat taart naar binnen te proppen. Als afsluiter rond 2:00u nog wat straffe koffie gedronken waardoor we klaarwakker en meer dan voldaan huiswaarts konden keren.

Vandaag een gezellige Kerst gevierd bij m'n vriendins moeder en alweer huiswaarts gekeerd met een aangenaam volgepropte maag maar morgen is het de perfecte dag om al die vergaarde energie eens nuttig te gaan gebruiken. De blessure aan m'n linkerknie is bijna genezen. Lopen lijkt me nog niet direct aan te raden maar fietsen en zwemmen zit toch weer ferm in de lift, lijkt me.
Op het programma staat allereerst opstaan op een treffelijk uur, wat voor iemand zoals mij in vakantieperiode alvast een hele opgave is. Vervolgens eens gaan zien aan de Zuid of ze me kunnen helpen om aan een internationaal paspoort te geraken voor onze reis naar Brazilië.
Een kilometertje of twee zwemmen zou m'n bloedcirculatie goed doen. Hopelijk is 't Strop open in deze periode en qua transport de fiets gebruiken kan ook al helpen.
We zitten met een inktcartridge-probleem, t.t.z. ze zijn zo leeg als een tube. Morgennamiddag eens in de Media Markt kijken naar zo van die iets minder prijzige dinges.
Als ik tegen dan nog niet kapot ben, zie ik 't misschien wel zitten om 40 minuten zachtjes te gaan lopen, kwestie van de loopspieren terug wat los te maken. Die manier van lopen wordt blijkbaar algemeen aanvaard als "loslopen". Zal ik dat dan vanaf nu ook maar als werkwoord gebruiken?

Zo, da's het plan, nu zien of daar morgen effectief iets van in huis komt. Noem het "Tjoffs goeie voornemens voor 26/12/2006".

Labels: , , , , , , , ,

4 reacties:

  • Dat lijkt mij een hele waslijst, inderdaad.

    Benieuwd of dat allemaal zal lukken ;-)

    En dat dan nog eens allemaal op een verlofdag...

    Door Anonymous Anoniem, Op 12/26/2006 1:24 p.m.  

  • ... ken da... planning een beetje scherp zetten, maar uiteindelijk is er ook nog de rest van de verlofweek hé ;)

    Door Anonymous Anoniem, Op 12/26/2006 5:41 p.m.  

  • in verband met je tractus iliotibialis frictie syndroom
    rek oefeinngen en diepe dwarse fricties
    maar vooral adductie rekkingen in ruglig

    Door Anonymous Anoniem, Op 1/02/2007 9:22 a.m.  

  • by the way
    ook een pink floyd fan?
    concert volgen op 25 april dit jaar
    waters en co
    als je kaarten hebt moet je dit zeker zien
    hoop ik
    het wordt de tweede mal voor ons met gans de familie
    CV

    Door Anonymous Anoniem, Op 1/02/2007 4:24 p.m.  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]



<< Homepage